Bab 1 - Mikroorganisma dan Kesannya Terhadap Kehidupan (Microorganisms and Their Effects on Living Things)
Bab 2 - Nutrisi (Nutrition)
Kepentingan mengambil pemakanan yang baik dan mengamalkan tabiat pemakanan yang seimbang (The importance of taking good nutrition and practising good eating habits)
Bab 3 - Pemeliharaan dan Pemuliharaan Alam Sekitar (Preservation and Conservation of the Environment)
Keseimbangan Alam (Balance of Nature)
Bab 4 - Sebatian Karbon (Carbon Compounds)
Sebatian Karbon Organik dan Tak Organik (Organic and Inorganic Carbon Compounds)
Bab 5 - Gerakan (Motion)
Gerakan Kenderaaan di Darat (The Motion of Vehicles on Land)
Bab 6 - Teknologi Makanan dan Pengeluaran (Food Technology and Production)
Bab 7 - Bahan Sintetik Dalam Industri (Synthetic Material in Industry)
Polimer Sintetik (Synthetic Polymers)
Bab 8 - Elektronik dan Teknologi Maklumat & Komunikasi (Electronics and Information & Communication Technology, ICT)
(sumber dari Cikgu Naza Online Education Blog)
Kepentingan mengambil pemakanan yang baik dan mengamalkan tabiat pemakanan yang seimbang (The importance of taking good nutrition and practising good eating habits)
Bab 3 - Pemeliharaan dan Pemuliharaan Alam Sekitar (Preservation and Conservation of the Environment)
Keseimbangan Alam (Balance of Nature)
Bab 4 - Sebatian Karbon (Carbon Compounds)
Sebatian Karbon Organik dan Tak Organik (Organic and Inorganic Carbon Compounds)
Bab 5 - Gerakan (Motion)
Gerakan Kenderaaan di Darat (The Motion of Vehicles on Land)
Bab 6 - Teknologi Makanan dan Pengeluaran (Food Technology and Production)
Bab 7 - Bahan Sintetik Dalam Industri (Synthetic Material in Industry)
Polimer Sintetik (Synthetic Polymers)
Bab 8 - Elektronik dan Teknologi Maklumat & Komunikasi (Electronics and Information & Communication Technology, ICT)
(sumber dari Cikgu Naza Online Education Blog)